Historie

JaGooTex is onderdeel van De Merel b.v. Textielverzorgende bedrijven. De Merel is in 1974 gestart als familiebedrijf in Hoenderloo. Onze klanten zijn op dat moment hoofdzakelijk particulieren en horecaondernemingen. In de loop van de jaren ’70 groeit De Merel rustig verder en wordt er een goede basis gelegd.

In 1978 wordt het te klein geworden bedrijfspand gesloopt en komt er op dezelfde plek een groter en efficiënter bedrijfspand. In de loop van de jaren ’80 groeit De Merel verder en in 1987 wordt Wasserij van Popta te Voorthuizen overgenomen. Wasserij van Popta gaat vanaf dat moment verder onder de naam Wasserij De Merel.

In 1993 wordt het bedrijfspand nogmaals uitgebreid, enkele jaren later blijkt dat verdere noodzakelijke uitbreiding op de locatie in Hoenderloo niet meer mogelijk is.In de loop van de jaren ’90 breid De Merel zijn dienstverlening uit met de verzorging van professionele bedrijfskleding, dit blijkt op dat moment een gat in de markt.

In 2003 blijkt De Merel uit zijn voegen te barsten. Te weinig opslagruimte, te weinig kantoorruimte, te weinig parkeergelegenheid en de steeds moeilijkere bereikbaarheid door de steeds groter geworden vrachtwagens doet ons het besluit nemen te verhuizen naar Apeldoorn.

In 2009 neemt De Merel b.v. Stomerij Mondial Express te Apeldoorn over. Mondial Express bestaat sinds 1963 en werkt al sinds de jaren ’70 nauw samen met Wasserij De Merel. De Merel b.v. is voornemens niets te wijzigen wat betreft de naam, vestiging, uitstraling en werkwijze van Stomerij Mondial Express, al deze aspecten zijn in het verleden goed gebleken.

In 2011 splitst De Merel de activiteiten. JaGooTex Bedrijfskleding Wasserij wordt opgericht, deze verzorgd vanaf dat moment als onderdeel van De Merel b.v. alle bedrijfskleding klanten. De horeca, instellingen en particuliere klanten blijven door Wasserij De Merel bedient worden.

 Verkoop  Verhuur  Reiniging  Beheer  Reparatie

De Merel b.v. Textielverzorgende bedrijven ©

Ga hier naar de websites van onze andere bedrijven:

Tweelingenlaan 32a

Koninginnelaan 105

Postbus 886

Tel. 055-3781480

7324 AM Apeldoorn

7315 BP Apeldoorn

7301 BC Apeldoorn

info@jagootex.nl

Disclaimer

055-3781480